Sel de Gris:
Som med vin, har også salt særlige oprindelsesområder. Vinens smag og kvalitet afhænger af klimatiske, geografiske og produktionsmæssige forhold, og ligeledes med salt. På Guerande-halvøen ud til Atlanterhavet, findes særlige gode naturforhold som har været udnyttet til saltudvinding op gennem historien. Saltmarskerne er inddæmmet af menneskehænder og tillader, efter stiv østenvind, udkrystallisering af en skrøbelig saltfilm på vandoverfladen – dette er “Flour de Sel” eller “saltflor” på dansk. De lette fine saltkrystaller høstes ved håndkraft af “paludiers” – inden de synker til bunds og gennemgår derefter en grundig inspektion for at sikre renhed og kvalitet.

Saltfloren fra Guerande er 100 procent naturligt, uraffineret og tilsættes ingen kemiske antiklumpningsstoffer som i almindeligt salt. Saltsmagen er blidere og stikker ikke på tungen som normalt salt, det har en helt speciel silkeagtig konsistens og man aner en svag violsmag. Den hvide farve fremkommer ikke ved raffinering, som ved det normale køkkensalt, men er naturligt fordi de lette saltkrystaller ikke kommer i kontakt med den lerede marskbund.

“Sel Gris” er som navnet antyder, mere gråt i farven, men har mange af de samme kvaliteter som saltfloren – helt naturlig, med mange mineraler og sporstoffer, uraffineret og blidere i smagen.

Sammenslutningen af saltproducenter – Salines de Guerande – er garanti for produkternes høje kvaliteter, samt at salten er fremstillet i overensstemmelse med de århundrede lange “Paludier” traditioner.